Gaśnica zaprojektowana dla zabezpieczenia pomieszczeń, w których występuje szczególne zagrożenie pożarami olejów i tłuszczów jadalnych. Szeroko stosowana w gastronomii i kuchniach domowych. Gasi również urządzenia elektryczne pod napięciem do 1000V.

 

 A   B   F

 

Podstawowe cechy:

- łatwa i ergonomiczna w obsłudze

- bardzo skuteczna w gaszeniu olejów i tłuszczów jadalnych

- warstwa izolacyjna środka gaśniczego uniemożliwia ponowny samozapłon

- zawór odcinający za wskaźnikiem ciśnienia ułatwia kontrolę gaśnicy

                                                                                                 - konstrukcja zaworu umożliwiająca czasowe przerwanie gaszenia

                                                                                                 - możliwość wielokrotnego napełniania

                                                                                                 - zbiornik gaśnicy pokryty farbą poliestrową odporną na promienie UV

                                                                                                 - wnętrze zbiornika zabezpieczone powłoką antykorozyjną

Gaśnica produkowana zgodnie z wymaganiami rynku krajowego i unijnego w oparciu o certyfikowany system jakości ISO 9001. Spełnia wymgania normy europejskiej EN3 oraz Dyrektywy Bezpieczeństwa PED 2014/68/UE.

 

Dane techniczne:

Skuteczność gaszenia 5A 34B 25F
Masa środka gaśniczego 2 l
Czynnik roboczy N2
Czas działania 6 s
Ciśnienie próbne zbiornika 27 bar
Ciśnienie robocze 15 bar
Zakres temperatur stosowania -30°C / +60°C
Masa całkowita 4,5 kg
Maksymalne napięcie gaszonego urządzenia 1000 V
Całkowita wysokość 433 mm
Średnica zbiornika 110 mm